Web Analytics Made Easy - Statcounter

21  شهریور ماه روز ملی سینما نامگذاری شده است و در چنین روزی شاهد تراژدی سینما در تبریز و وضعیت اسفناک سالن‎های سینمایی در استان هستیم.
 
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، در روزگاران گذشته تبدیل نقاشی‌های فتوسکوپی و متحرکی که در گوشه ی کتاب ها رسم می شد؛ به فیلم خارج از تصور بود. اما با پیشرفت تکنولوژی و  ظهور معجزه‎ای به نام «سینما»، عرصه فرهنگ و هنر دگرگون و جسارت بیشتری برای برداشتن گام‎های بعدی به انسانها داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
با نگاهی بر تاریخچه ‎ ی سینما در ایران، ورود اولین دستگاه سینماتوگراف به سال 1279 و زمان مظفرالدین شاه قاجار باز می گردد و اولین سینما برای اکران عمومی فیلم ‎ ها در ایران نیز در سال 1291 ساخته می ‎ شود .
 
چندی بعد اکران فیلم های غربی با زیرنویس رواج می ‎ یابد و ظهور صنعت سینما که سبب دگرگونی دنیای هنر شده است؛ مردمان زیادی را از اکثر نقاط کشور به دیدن این هنر که در میان مردم به «سیم نما» معروف بود؛ جذب می ‎ کند. در سال 1308 اولین فیلم بلند ایرانی ساخته می ‎ شود و پس از اندکی پیشرفت و با وقوع جنگ جهانی دوم دوباره این صنعت نوپا با رکود مواجه می شود.
 
با توجه به اینکه اولین سینمای ایران در تبریز احداث شده بود؛ وضعیت کنونی سینماهای تبریز با روزگاران گذشته قابل مقایسه ‎ نبوده و توجه بیش از پیش مسئولان را می ‎ طلبد .
 

تبریز هم اکنون دارای پنج سینما است که اندک تماشاگران نیز از وضعیت فیزیکی آن ناراضی بوده و این را یکی از دلایل اصلی استقبال کم شهروندان از سینما می دانند. معماری و ساختار فیزیکی که مربوط به دهه‎ی اول ظهور سینما در ایران است هر شهروندی را از تماشای فیلم در سینما منصرف می‏‌کند و نبود وسیله‎ی سرمایشی و گرمایشی مناسب نیز از دیگر معایب سینماهای تبریز به شمار می‏‌رود.
   

طبق استانداردهای جهانی، به ازای هر یک میلیون نفر باید 150 باب سینما وجود داشته باشد که این میزان در کشور ما و در تبریز نه تنها به حد استاندارد نرسیده است؛ بلکه از 18 سینمای تبریز تنها پنج مورد از آن فعال هست.


این قبیل بی‎توجهی‎ها و سالن‌های نه چندان استاندارد سزاوار مردم تبریز به عنوان شهر اولین‎ها و خواستگاه هنر و سینما نبوده و امید است تاسیس پردیس سینمایی قدس و احیای هنر هفتم در تبریز در اولویت مسئولان قرار گیرد.


در حالی که چندین سال از پروژه‎ی پردیس سینمایی قدس تبریز سپری می‎شود؛ هنوز از اتمام پروژه خبری نیست و این در حالی است که رئیس اسبق حوزه‎ی هنری استان سال گذشته و در چنین روزی از پیشرفت 85 درصدی پروژه به ایسنا خبر داد و اکنون پس از گذت یک سال 15 درصد باقیمانده هنوز به اتمام نرسیده است!

 
«جواد خازنی»، معاون سینمایی حوزه‌ی هنری استان در گفت‎وگو با ایسنا، منطقه‎‌ی آذربایجان شرقی، در این خصوص اظهار کرد: پروژه‎ی پردیس سینمایی قدس تبریز در حال حاضر از پیشرفت 90 درصدی برخوردار است و پس از انجام جزئیات باقی مانده از پروژه، این پردیس سینمایی طی دو ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.
 
وی افزود: در حال حاضر پنج سینما در تبریز فعال هستند که دو مورد از آن تحت نظارت حوزه‎ی هنری است و استقبال از سینماهای تبریز نسبت به زمان مشابه در سال گذشته بهبود جزئی داشته است.

گزارش از: نسرین سوار

انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۱۸۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات مست عشق؛ مولانا و شمس در پرده سینما

این فیلم روایتگر بخشی از داستان زندگی مولانا و شمس تبریزی است. قبل از خرید بلیت مست عشق، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید؛ زیرا در این مطلب قصد داریم شما علاقه‌مندان را با بیوگرافی بازیگران ایرانی و ترکیه‌ای فیلم جذاب مست عشق آشنا کنیم.

مست عشق، اولین محصول مشترک ایران و ترکیه

این فیلم به کارگردانی حسن فتحی، چهره‌ای نام‌آشنا در عرصه سینما و تلویزیون ایران و با بازی شهاب حسینی و پارسا پیروزفر در نقش‌های مولانا و شمس، تجربه‌ای از تماشای یک فیلم‌ سینمایی ناب و معنوی را به مخاطبان خود هدیه می‌دهد. این فیلم که محصول مشترک ایران و ترکیه است، در دورانی حساس از زندگی مولانا (زمانی‌که او تحت‌تأثیر تعالیم شمس متحول شده) رخ می‌دهد.
مست عشق، به‌دنبال بازنمایی این تحول عمیق و واکاوی ابعاد مختلف رابطه مولانا و شمس است. با خرید بلیت مست عشق، خواهید توانست به تماشای این بازنمایی بنشینید و از آن لذت ببرید. اما مست عشق، صرفاً به روایت یک داستان عاشقانه یا تاریخی بسنده نمی‌کند؛ بلکه تلاش دارد تا مخاطب را در سفری روحانی همراه کرده و به درک عمیق‌تری از مفاهیمی چون: عشق، عرفان و خودشناسی رهنمون سازد.

بازیگران فیلم مست عشق پارسا پیروزفر در نقش مولانا شهاب حسینی در نقش شمس هانده ارچل در نقش کیمیا حسام منظور در نقش علاءالدین کی‌قباد سلما ارگچ در نقش جلال‌الدین ابراهیم چلیکول در نقش برهان‌الدین مولوی بوراک توزکوپاران در نقش شرف‌الدین قونوی بوران کوزوم در نقش سلطان علاءالدین

بی‌شک با خرید بلیت فیلم مست عشق، شاهد یکی از بهترین فیلم‌های سینمای ایران خواهید بود. فیلمی که با پرداختن به داستانی پرمخاطب و عمیق و بهره‌مندی از عوامل حرفه‌ای، امیدوار است تا گامی درجهت ارتقای سطح سینمای ایران بردارد و نام خود را درمیان آثار ماندگار سینما، ثبت کند. موسیقی فیلم هم که توسط همایون شجریان و سهراب پورناظری، دو هنرمند برجسته کشورمان ساخته شده است، به‌زیبایی، حال‌وهوای فیلم را به مخاطب القا و او را غرق در فضای معنوی و عرفانی آن خواهد کرد. انتظار می‌رفت که این فیلم، در نوروز 1403 به‌روی پرده سینماها برود و تماشاگرانی را به ضیافتی روحانی دعوت کند؛ اما این‌گونه پیش نرفت و خرید بلیط فیلم مست عشق به تعویق افتاد.

نظر منتقدان برای مست عشق

مست عشق، ازسوی منتقدان مورداستقبال قرار گرفت. بسیاری از آن‌ها، بازی بازیگران فیلم مست عشق را ستوده و کارگردانی حسن فتحی را تحسین کرده‌اند. برخی دیگر از منتقدان، به طولانی ‌بودن فیلم و برخی از ضعف‌های فیلمنامه ایراداتی گرفته‌اند؛ اما درمجموع مست عشق، اثری فاخر و ارزشمند است که تماشای آن به‌تمام دوست‌داران فرهنگ، هنر، ادبیات و عرفان توصیه می‌شود. اگر به فیلم‌های درام تاریخی و عاشقانه علاقه دارید، تماشای مست عشق را به شما توصیه می‌کنیم.

زمان اکران فیلم مست عشق

خیلی از افراد برای خرید بلیط فیلم مست عشق، به‌دنبال زمان اکران آن هستند. این فیلم ‌سینمایی که قرار بود از چهارشنبه 29 فروردین اکران خود را آغاز کند، به 5 اردیبهشت، موکول شد. علت تأخیر در زمان اکران فیلم مست عشق در ابتدا مشخص نبود و گمانه‌زنی‌هایی درمورد حواشی پیش‌آمده یا سخت‌گیری‌های سازمان سینمایی مطرح شده بود؛ اما با پیگیری‌های انجام‌شده، علی سرتیپی پخش‌کننده فیلم، اعلام کرد که مشکل هیچ‌ یک از این موارد نبوده و تأخیر در اکران به‌دلیل مشکلات فنی رخ داده است. بنابراین، تماشاگران از 5 اردیبهشت، با خرید بلیت فیلم مست عشق به تماشای آن، در سینماهای سراسر کشور نشسته‌اند.

سخن پایانی

در این مقاله، شما را با جذاب‌ترین و تماشایی‌ترین فیلم سال آشنا کردیم. حال می‌توانید با خرید بلیط فیلم مست عشق ازطریق سینماتیکت، شاهد اکران آن در سینماهای شهر خود باشید. بی‌شک، با داشتن این وب‌سایت به دنیای سرگرمی، هنر، اخبار و حواشی سینمای ایران نزدیک‌تر خواهید شد.

کد خبر 848693

دیگر خبرها

  • برنامه سینماهای تهران، مشهد و شیراز امروز ۱۳ اردیبهشت + ساعت اکران «مست عشق» و قیمت بلیت
  • برنامه سینماهای اصفهان امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت + ساعت اکران «مست عشق» و قیمت بلیت
  • جزئیات مست عشق؛ مولانا و شمس در پرده سینما
  • برنامه سینماهای تهران، مشهد و شیراز امروز ۱۲ اردیبهشت + ساعت اکران «مست عشق» و قیمت بلیت
  • برنامه سینماهای اصفهان امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت + ساعت اکران «مست عشق» و قیمت بلیت
  • «تمساح خونی» با حضور جواد عزتی در مشهد اکران می‌شود
  • «مست عشق» ، زمانی برای مستی سالن های سینما / روایت مولانا و شمس ، پدیده ای فراتر از اکران
  • به روز کردن صندلی‌های پردیس سینما بهمن سنندج با اعتبار ۲۰ میلیارد ریالی
  • برنامه سینماهای تهران، مشهد و شیراز امروز ۱۱ اردیبهشت + ساعت اکران «مست عشق» و قیمت بلیت
  • برنامه سینماهای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت + ساعت اکران «مست عشق» و قیمت بلیت